AMOR I AMISTAT

AMOR I AMISTAT

AUSTEN, JANE

10,50 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2007
Materia:
Ficció
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-96521-90-2
Páginas:
144
Encuadernación:
Mapa plegat
10,50 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

Una obra divertida i sorprenent per redescobrir l'autèntica Jane Austen

'Amor i amistat és un miracle de maduresa i una de les paròdies més intel·ligents de la literatura anglesa' [Time]Amor i amistat és una obra essencial, que combina l'exuberància de la joventut amb l'enginy punyent i la crítica social de les grans novel·les d'Austen.

Jane Austen és una autora 'clàssica' amb majúscula: un fenomen cultural que ha trascendit la seva època i ha mantingut la seva popularitat fins als nostres dies. Les seves obres descriuen la vida quotidiana de burgesos provincians i benestants en un món en què el matrimoni determina l'estatus social de les dones.Amor i amistat, una novel·la irònica plena d'enginy i talent

Amor i amistat és una obra que mostra la Jane Austen adolescent, més alternativa i subversiva, juntament amb la seva altra obra escrita en l'adolescència, Les tres germanes. Amb una gran capacitat creadora, plena d'ironia, enginy i talent, que seguirà demostrant en les novel·les posteriors, l'autora narra les peripècies d'unes joves de família burgesa benestant, que rebutgen una proposta de matrimoni.

Les joves es revolten contra les expectatives familiars i les convencions socials de l'Anglaterra del segle XIX. És per aquest motiu que la vida d'aquestes heroïnes girarà entorn del flirteig, els gelos, el desencís, la petició de mà, etc.

El frenètic desgovern i el comportament divertidíssim dels personatges, dues joves heroïnes, són la base d'una història plena d'humor. Es tracta d'una història que presenta uns protagonistes i uns esdeveniments amb l'objectiu de fer riure al lector.

Amor i amistat és una novel·la que forma part del gènere epistolar. L'epíleg del llibre ha estat escrit per David Owen, professor de filologia anglesa de la Universitat Autònoma. Tota l'obra, escrita amb una qualitat sorprenent tot i la joventut de l'autora, que la va escriure quan tenia només 15 anys, desprèn un esperit de paròdia, diversió, rebel·lia i anticonvencionalisme que permet redescobrir la Jane Austen adolescent d'aquella època.

Epíleg de David Owen

Traducció de Dolors UdinaJane Austen, un fenomen cultural

Neix en una rectoria al comtat de Hampshire el 1775. Creix envoltada d'una bona biblioteca familiar i d'un intens ambient cultural -la família Austen feia representacions de teatre amateur a casa-, un entorn que l'impulsa a escriure els seus primers textos durant l'adolescència. El 1802, amb 17 anys, rep una proposta de matrimoni. Si bé l'accepta d'entrada, l'endemà la refusa.

Després d'una estada a Bath i Southampton, els Austen s'instal·len a Chawton, en una finca del seu germà Edward, indret que ha esdevingut d'obligada peregrinació per als admiradors de l'escriptora, els 'Janeites'. Seguint el costum entre les autores, Jane Austen no signa cap llibre publicat en vida. Mor prematurament als quaranta-un anys, el 1817.

A banda de Sentit i sensibilitat (1811), Mansfield Park (1814), Emma (1815) i Persuassió (1817), la novel·la més popular d'Austen és Orgull i prejudici (1813), un intel·ligent i punyent relat sobre els costums de l'època que l'ha convertida en un fenomen cultural i en una autora de culte, sobretot des de la perspectiva dels estudis de gènere.

Artículos relacionados