ELS QUARANTA DIES DEL MUSA DAGH

ELS QUARANTA DIES DEL MUSA DAGH

WERFEL, FRANZ

24,50 €
IVA incluido
Agotado
Editorial:
EDICIONS DE 1984
Año de edición:
2015
Materia:
Armènia. narrativa
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-15835-51-6
Páginas:
960
Encuadernación:
Mapa plegat
Colección:
MIRMANDA
24,50 €
IVA incluido
Agotado
Añadir a favoritos

Franz Werfel
Els quaranta dies del Musa Dagh
La Gran Guerra assola Europa i, en les imponents muntanyes de la costa síria, els turcs inicien l’extermini dels pobladors armenis. Sense poder negar el vincle de sang que el lliga al seu poble, un sol home, Gabriel Bagradian, nascut armeni i convertit en parisenc, planta cara a l’esgarrifós destí que els espera i s’enduu cinc mil habitants de la vall armènia al Musa Dagh, la muntanya de Moisès, per organitzar la resistència. Allà, durant quaranta dies, amb la perspectiva d’una mort gairebé segura, els set pobles de la vall s’erigeixen contra el setge ferotge de l’exèrcit turc.

Aquesta monumental novel·la coral, basada en els fets que van convertir els seus protagonistes en veritables herois, aporta llum a la tragèdia que va patir el poble armeni l’any 1915. La importància d’Els quaranta dies del Musa Dagh no rau només en el singular testimoni d’un genocidi deliberadament silenciat, sinó en la gran bellesa literària amb què va ser escrita l’obra.

Llegida amb avidesa pels jueus del gueto de Varsòvia durant el seu captiveri, aquesta novel·la publicada l’any 1933 continua sent, avui dia, l’única obra significativa sobre el primer genocidi sistemàtic del segle xx. Lluita, resistència i relats personals escrits amb una mestria narrativa indiscutible que s’universalitzen i ens fan viure en primera persona la coratjosa resistència d’un poble contra el seu poderós enemic.

Artículos relacionados