TERRA BAIXA

TERRA BAIXA

GUIMERÀ JORGE, ÀNGEL

8,95 €
IVA incluido
Agotado
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2007
ISBN:
978-84-96521-86-5
Páginas:
180
8,95 €
IVA incluido
Agotado
Añadir a favoritos

El clàssic dels clàssics del teatre català

Terra baixa és probablement el drama més representat d’Àngel Guimerà, una obra amb elements romàntics i realistes on les tensions humanes confereixen a l’obra una gran força teatral. L’ideal de la terra alta i la realitat de la terra baixa aconsegueixen una dimensió mítica amb personatges únics com el Manelic, la Marta o el Sebastià que viuen amb gran intensitat la possessió amorosa i els conflictes de poder.

Terra baixa és l’obra més popular d’Àngel Guimerà, una de les seves peces més representatives i, alhora, una de les més conegudes de la història del teatre català.Àngel Guimerà (1845-1924)

És una de les figures decisives del tombant de segle pel seu pes indiscutible dins la vida política, però sobretot per la importància i renom que assolí en l’àmbit teatral. Situat dins el corrent romàntic, va saber infondre a les seves obres una força extraordinària, centrada en una llengua de gran eficàcia i en unes figures que arriben a esdevenir arquetips.

El 1871 fundà la revista La Renaixensa, de la qual va ser director durant tres anys. El seu primer premi va ser un accèssit als Jocs Florals de Barcelona pel poema «Indíbil i Mandoni».

L’any 1879 començà la seva carrera com a escriptor de tragèdies versificades, amb Gal·la Placídia, i l’any 1883 amb Judith de Welp, seguides de El fill del rei i Mar i cel, aquesta última un èxit immediat i aclaparador a nivell europeu, amb traduccions a vuit llengües. Altres obres de gran importància de l’autor van ser Terra baixa (també publicada a Angle Lector, 2) i La filla del mar.

Artículos relacionados