TORNAR ALS REMEIS DE SEMPRE

TORNAR ALS REMEIS DE SEMPRE

POCIONS, UNGÜENTS I HERMES MEDICINALS

SERRA I FORNELL, VALENTÍ

7,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
EDICIONS MORERA
Año de edición:
2017
Materia:
Plantes medicinals i culinaries
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-944473-3-4
Páginas:
80
7,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

Tornar als remeis de sempre és un llibre escrit per l’historiador i religiós caputxí Fra Valentí Serra de Manresa, reconegut estudiós de les herbes remeieres i autor de diversos llibres sobre aquesta temàtica, inspirats en la tradició remeiera dels frares caputxins, tan apreciada i reconeguda.

En aquesta ocasió, l’autor presenta un recull d’antigues fórmules conventuals, la majoria inèdites, que encara avui en dia ens poden ser útils per curar moltes de les malalties més quotidianes.

El llibre està distribuït en quatre apartats principals:

Breu introducció sobre la tradició remeiera dels frares caputxins a Catalunya
Recull de remeis amb plantes medicinals
Recull de receptes
Índex de malalties i remeis i un extens glossari
Un llibre senzill i de fàcil consulta, amb nombroses il·lustracions, que permetrà al lector descobrir tot un nou repertori de remeis naturals així com les propietats medicinals de moltes plantes que no apareixen en reculls publicats anteriorment per l’autor. És el cas de l’agàric, l’àrnica, el boix, el bruc, la celidònia, la consolda, la matricària, la mostassa o el safrà. Remeis destinats a prevenir i curar moltes de les malalties més comuns del nostre dia a dia, des d’un refredat, una febre, problemes digestius, un mal de cap o un dolor articular, i d’altres més curiosos com la fórmula “secreta” de l’Elixir salutis o la de l’Elixir de la llarga vida…

Fra Valentí Serra i Fornell (Manresa, 1959). Religiós caputxí i sacerdot. Membre del consell editorial i redactor del tradicional Calendari L’Ermità. Des de la seva condició d’historiador i arxiver ha publicat nombrosos articles sobre la projecció pastoral i cultural dels frares caputxins a Catalunya. A la vegada, investiga aspectes inèdits sobre l’aportació franciscana a la cultura popular com ara el pessebrisme i les tradicions religioses, la dieta i la cuina conventual, les herbes remeieres i la terapèutica popular, l’agricultura monàstica i la jardineria. Han tingut gran acollida i un notable impacte mediàtic els seus llibres: Els caputxins i les herbes remeieres (5 edicions), Cuina Caputxina (2 edicions), Pócimas de capuchino, Hortalisses i flors remeieres (2 edicions) i El Huerto Medicinal. L’any 2015 encetà la Col·lecció l’Ermità amb el quadern Cuinar en temps de crisi (2 edicions).

Artículos relacionados