VICTUS (CATALA RÚSTICA)

VICTUS (CATALA RÚSTICA)

BARCELONA 1714

SÁNCHEZ PIÑOL, ALBERT

22,90 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
LA CAMPANA
Año de edición:
2013
Materia:
Novel.la històrica
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-96735-84-2
Páginas:
608
Encuadernación:
Mapa plegat
22,90 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

Victus és una novel.la històrica que se situa a inicis del segle XVIII i narra la Guerra de Successió a través d’un jove barceloní, Martí Zuviría.

Victus és la tragèdia d’un individu que es converteix en un geni en les arts de fortificació i expugnació pròpies del segle XVIII, però a qui el destí duu a fortificar i expugnar la seva pròpia ciutat: Barcelona.

En la seva primera joventut Martí Zuviria estudia a França sota la tutela del marquès de Vauban, eminent arquitecte militar. Al seu castell Vauban ensenya a Martí l’art de fortificar i assetjar ciutats segons les tècniques del segle XVIII, molt properes a les idees racionalistes que va generar la Il•lustració.

Al principi Martí és un brètol que odia qualsevol disciplina, però a poc a poc va excel•lint en els seus estudis. El castell es converteix en un àmbit molt particular, amb Martí dedicat als estudis de fortificar ciutats i expugnar-les amb un mínim de baixes humanes. S’enamora de la filla de Vauban, que el correspon.

Tanmateix, en l’examen decisiu, Martí fracassa. En el seu llit de mort Vauban examina Martí. Li fa una única pregunta: “¿En què consisteix la defensa perfecta d’una plaça assetjada?” Martí contesta amb tecnicismes i Vauban el considera no apte per ser enginyer: no ha entès l’essència del missatge humanista que amaguen els seus estudis.

Artículos relacionados

Otros libros del autor