Tercera sessió del club de lectura: 'A l'horitzó' d'Hernán Díaz
    Uncategories    0 Comments
Tercera sessió del club de lectura: 'A l'horitzó' d'Hernán Díaz

El proper 9 de juliol a les 18.30 h celebrarem la tercera sessió del club de lectura de Muntanya de Llibres. En aquesta ocasió comentarem A l'horitzó d'Hernánd Díaz, publicat per Edicions del Periscopi en català i per Impedimenta en castellà. 

En aquest llibre, un western que alhora és un un antiwestern, l'autor desafia les convencions i els estereotips i ens regala un retrat radical del desarrelament. Un relat emotiu que és alhora una profunda evocació de l’aïllament, una novel·la de supervivència i una història sobre la devastació que va acompanyar el somni americà.

A principis del segle XIX, dos joves suecs, en Håkan i el seu germà, decideixen emigrar a Nova York. Durant una escala del viatge, en Håkan s’equivoca i puja a un vaixell que el porta a San Francisco. Sol, desemparat, sense ni un cèntim ni parlar anglès, l’únic que sap és que ha d’anar cap a l’est. Al llarg de la ruta a través de les grans extensions del territori nord-americà, es creuarà amb buscadors d’or, indis, estafadors, naturalistes, fanàtics religiosos i bandits. La seva estatura imponent i les seves proeses l’acabaran convertint en un ésser llegendari que experimentarà el desig, l’avarícia, l’amor i la traïció en totes les seves formes.

Hernán Díaz, escriptor i editor, va néixer el 1973 a Buenos Aires, va créixer a Suècia, va estudiar a Londres i ara viu a Brooklyn, Nova York. Ha escrit Borges, between History and Eternity (Bloomsbury, 2012), i és l’editor de la Revista Hispánica Moderna i el director adjunt de l’Institut Hispànic de la Universitat de Colúmbia. Ha publicat en capçaleres com CabinetThe New York TimesThe Kenyon ReviewPlayboyGranta i The Paris ReviewA l’horitzó, la seva primera novel·la, traduïda a dotze llengües, ha guanyat el premi internacional William Saroyan, va ser finalista del premi Pulitzer 2018 i del premi PEN/Faulkner, i Publishers Weekly la va incloure entre els deu millors llibres del 2017. També va obtenir el premi del jurat del Festival d’Amèrica de París i el premi Noves Veus Americanes, entre d’altres.

Durant la trobada podrem conversar amb Aniol Rafel, editor d'Edicions del Periscopi, una editorial amb un catàleg molt, molt interessant. 

Com sempre la sessió del club de lectura està oberta a tothom, tot i que la inscripció prèvia és obligatòria. Amb la compra del llibre el club és gratuït i sinó la inscripció val 5 euros. 

Comments

Log in or register to post comments
Producto añadido para comparar