Quarta sessió del club de lectura: 'Si aquest carrer fos meu' de Stefanie Kremser
    Uncategories , Espai Canigó    0 Comments
Quarta sessió del club de lectura: 'Si aquest carrer fos meu' de Stefanie Kremser

El dimecres 9 de setembre a les 18.30 h celebrarem la quarta trobada del club de lectura. En aquesta ocasió comentarem el llibre Si aquest carrer fos meu de l'escriptora Stefanie Kremser, publicat en català per Edicions de 1984 amb traducció de Marina Borras. L'obra originalment està escrita en alemany tot i que l'autora domina diversos idiomes, entre els quals hi ha el català. Kremser va néixer a Düsseldorf el 1967, de família alemanya i boliviana, però va créixer a Sao Paulo, Brasil. Als 20 anys es va traslladar a Munic per estudiar cinema documental, ha passat per Nova York també i des del 2003 viu a Barcelona. 

Escrit amb tendresa i una gran vivacitat, Si aquest carrer fos meu és una passejada per les 22 adreçes on l'autora ha viscut avui. Kremser s'endins en el gènere memoir; un gènere en què es narren fets autobiogràfics però sense ordre cronològic, seguint normes associatives. D'aquesta manera traça la memòria de les arribades i els comiats que ha experimentat al llarg dels anys en cinc països diferents, entre les Amèriques i Europa. A través de la seva mirada curiosa, esmolada i alhora introspectiva, el llibre també dibuixa el mosaic d'una experiència multimigratòria, cosmopolita i tanmateix plena de contradiccions socials, polítiques, culturals i biogràfiques. Kremser ens convida a reflexionar sobre la qüestió de qui es pot ser, quan no s'és d'un lloc concret i definitiu. Sempre procurem que a la trobada del club de lectura ens acompanyi alguna persona vinculada a l'edició del llibre en qüestió o a la temàtica. En aquest cas ens acompanyarà la mateixa autora del llibre.

El club de lectura de Muntanya de Llibres està obert a tothom. Les trobades tenen lloc cada dos mesos, habitualment un dijous a els 18.30 h, tot i que en aquesta quarta sessió ens trobarem un dimecres. En aquest club ens interessen els llibres que d'alguna manera, directament o tangencial, toquen les temàtiques pròpies de Muntanya de Llibres: la muntanya, els viatges o la natura. El club és gratuït en cas de comprar el llibre o té un cost de 5 euros. En qualsevol cas la inscripció prèvia és obligatòria a través del telèfon 93 885 0 885 o bé al correu clubdelectura@muntanyadellibres.com.

Comments

Log in or register to post comments
Producto añadido para comparar