1001 CURIOSITATS DE VIC I OSONA

1001 CURIOSITATS DE VIC I OSONA

LES ANÈCDOTES I PETITES HISTÒRIES DE LA CIUTAT DE VIC I DE LA COMARCA D'OSONA QU

NURIA MIRET

20,80 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
ROBINBOOK
Año de edición:
2013
ISBN:
978-84-941131-1-6
Páginas:
256
20,80 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

La comarca d’Osona amaga un imponent passat històric. Les seves fires i mercats són altament coneguts i, envoltada de paratges de gran bellesa, preserva un ric patrimoni cultural. En major o menor mesura, tothom coneix la seva personalitat, però més enllà dels seus trets característics, hi ha 1001 curiositats de càire històric que el gran públic desconeix. Quina llegenda s’explica del collet de l’Home Mort? I de la balma dels Encantats del Rupit? Qui va decorar els murs de la catedral de Vic? En aquest sentit, Vic, capital d’Osona, ha estat el nucli aglutinador de la història, la cultura i la vida d’aquesta comarca. El llibre descobreix arguments que defineixen la seva entitat humana, històrica i cultural.

Pàgina a pàgina, el lector podrà accedir a curiositats històriques i fer un recorregut pel seu territori físic, la seva gent i les seves tradicions.

Quins fets tràgics van succeir al salt de la Pujolrassa?
Com era la vida a les colònies industrials?
En què va consistir el Pacte dels Vigatans?
Osona, terra de bruixes i bandoles?
Com es diuen els gegants i gegantons osonencs?

Cada bocí d’Osona té una història que explicar i és una invitació per descobrir indrets evocadors, esdeveniments que han conformat una terra, personatges que han bregat per la comarca o tradicions i costums que formen part de la manera més osonenca d’entendre el món.