1714. EL SETGE DE BARCELONA

1714. EL SETGE DE BARCELONA

(INCLOU UN MAPA AMB LA BARCELONA DE 1714)

HERNÀNDEZ CARDONA, FRANCESC XAVIER

9,95 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2013
Materia:
Història
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-15695-49-3
Páginas:
120
Encuadernación:
Mapa plegat
9,95 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Añadir a favoritos

Una extraordinària reconstrucció visual de la guerra que va marcar el destí de Catalunya.
L'Onze de Setembre de 1714 a Barcelona, com mai no s'ha vist fins ara.
La guerra de Successió va enfrontar els països que, després de la mort de Carles II, acceptaven Felip d'Anjou com a nou rei d'Espanya i els que volien que ho fos l'arxiduc Carles, entre els quals Catalunya, Portugal, Àustria i Gran Bretanya.
Entre 1702 i 1714 Catalunya defensarà les seves llibertats polítiques tradicionals i una manera d'entendre el govern més oberta i avançada, com corresponia a un país que s'estava modernitzant; i s'oposava a la monarquia absolutista borbònica, que mantenia els privilegis dels nobles i l'església i que frenava el desenvolupament de les forces productives.
Per raons d'estratègia internacional els diversos països aliats abandonen les armes i des de 1712 Catalunya queda sola en la defensa dels seus drets. La superioritat de l'exèrcit borbònic acaba posant setge a Barcelona i el llibre mostra com, en poc temps, els catalans organitzen un exèrcit extraordinari, que és capaç de defensar heroicament cada pam del territori.
Les magnífiques il·lustracions de Guillem H. Pongiluppi mostren amb gran detall l'organització i la dotació dels exèrcits, les tàctiques de guerra del moment i el desenvolupament del setge fins a la capitulació final de Barcelona. Eren les tres de la tarda de l'11 de setembre de 1714.
El primer llibre il·lustrat amb motiu dels 300 anys de l'Onze de Setembre.

Artículos relacionados

Otros libros del autor