ASFIXIANT LA LLENGUA

ASFIXIANT LA LLENGUA

CRÒNICA DELS ATACS DEL PP CONTRA EL CATALÀ

BUCH I ROS, ROGER

16,00 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2014
Materia:
Política i govern
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-15695-73-8
Páginas:
176
Encuadernación:
Mapa plegat
16,00 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Añadir a favoritos

En els darrers anys, el català està patint una brutal ofensiva per part del Partit Popular arreu dels Països Catalans. Allà on governa ho fa asfixiant la llengua i tirant enrere les polítiques de normalització lingüística que hi havia fins ara. L'estratègia popular busca disminuir la presència del català a tot arreu: foragitant-lo dels mitjans de comunicació, de l'escola i fins i tot de l'Administració pública. Són atacs fets amb una gran virulència en un context de recentralització i espanyolització per part dels poders centrals de l'Estat.
Al País Valencià es tanca Canal 9 i es desconnecta TV3 i es posen traves a l'ensenyament en valencià. A les illes Balears, Bauzá aplica sense mesura el trilingüisme contra docents i pares. A la Franja de Ponent, el Govern aragonès s'inventa el LAPAO per no haver d'anomenar la llengua pel seu nom. Mentrestant, a Catalunya, contra el parer de tots els agents educatius, són el ministre Wert i els tribunals els que intenten desballestar la immersió lingüística.
Asfixiant la llengua és la crònica d'aquests atacs sistemàtics, però també de la resistència de pares, mestres i ciutadans que han fet emergir un moviment social dinàmic, agosarat i creatiu, plenament convençuts que cal preservar el català com a eina de cohesió social.
La lluita de la societat civil enfront dels atacs a la llengua als Països Catalans.
 
Visita la pàgina de Facebook del llibre amb actualitzacions constants de vídeos i notícies! [1]
Links:
------
[1] https://www.facebook.com/asfixiantlallengua?fref=ts

Artículos relacionados