BOMBES D'IMPUNITAT

BOMBES D'IMPUNITAT

L'EXIGÈNCIA DE RESPONSABILITAT PELS BOMBARDEJOS SOBRE CATALUNYA A LA GUERRA CIVI

 

6,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
AUTOEDICIÓ
Año de edición:
2018
Materia:
Història de catalunya
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-933205-7-7
Páginas:
86
6,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

Llibre de la campanya: Bombes d'impunitat.

Manifest (català)
“BOMBES D’IMPUNITAT”

El restabliment de la veritat és una condició ineludible en la lluita contra totes les formes de domini i opressió.

40 anys de dictadura i 30 d’amnèsia induïda han intentat esborrar la memòria de tot un poble, de tota una generació. Esborrar la memòria d’un procés de canvi social esclafat per un cop d’estat militar, amb el suport decisiu de les potències nazi-feixistes.

En violació del dret internacional i del dret de guerra el bàndol agressor va cometre nombrosos crims. Entre d’altres l’Aviazione Legionaria i la Legió Condor, amb més d’un miler d’avions, van realitzar de manera sistemàtica els primers bombardejos de saturació dirigits explícitament a assassinar i terroritzar la població civil (Guernika, Málaga, Barcelona, València, Baix Aragó).

A Catalunya només l’aviació nazi-feixista va causar 5000 morts en els 181 pobles i centres urbans atacats, amb milers d’edificis derruïts i danys ingents a les infraestructures civils.

Des de llavors i fins avui ni la República Italiana, ni Alemanya, successors dels estats agressors, ni l’estat espanyol, successor del regim instaurat pels colpistes de Franco, no han assumit la seva obligació de rescabalament simbòlic i material pel dolor i el terror escampats per les seves tropes.

Ans al contrari la impunitat de que han gaudit els partidaris del franquisme dins de les fronteres espanyoles s’ha estès amb el pas del temps als països perdedors de la II Guerra Mundial, obligats a compensar tots els països víctimes del seu bel·licisme, però no als pobles d’aquest estat.

Davant la passivitat i el capteniment poruc de les institucions catalanes, i la complicitat continuista de les espanyoles, ha de ser la societat, la mateixa que va patir els horrors dels bombardeigs, dels assassinats en massa i de dècades de repressió, la que exigeixi reparació pels crims comesos entre 1936 i 1939 per les tropes enviades per Mussolini i Hitler al costat dels sublevats franquistes.

Per aquestes raons:

En aplicació dels principis de Reconeixement, Reparació i Garantia de No Repetició EXIGIM que els estats Alemany i Italià

1.- Admetin la seva responsabilitat institucional per la intervenció de les seves tropes en la guerra espanyola

2.- Acceptin rescabalar simbòlicament i materialment les poblacions agredides.

3.- Sotmetin les seves polítiques de defensa i comercials a l’esmentada garantia de no repetició.

Adrecem la mateixa exigència a les institucions de l’estat espanyol, continuadores del règim colpista del general Franco.

Artículos relacionados