CINEMA I MUNTANYES. 25 ANYS DE FESTIVAL DE TORELLÓ

CINEMA I MUNTANYES. 25 ANYS DE FESTIVAL DE TORELLÓ

25 ANYS DE FESTIVAL A TORELLÓ

JOAN SALARICH I MADORELL

25,00 €
IVA incluido
No disponible
Editorial:
FUNDACIÓ FESTIVAL DE CINEMA DE MUNTANYA DE TORELLÓ
Año de edición:
2009
Materia:
Història
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-613-0838-5
Páginas:
250
Encuadernación:
Mapa plegat
25,00 €
IVA incluido
No disponible
Añadir a favoritos

CINEMA I MUNTANYES. 25 anys de Festival a Torelló recull el resultat de tota una vida de passió del seu autor per les muntanyes. Afeccionat al muntanyisme des de la seva joventut, va canalitzar aquest interès a partir de 1983 amb la creació del Certamen de Cinema de Muntanya, que ha anat creixent i evolucionant fins a convertir-se en un dels Festivals de referència mundial en aquesta especialitat.

Salarich divideix el seu treball en dues parts. En la primera fa un repàs de la història del cinema de muntanya des dels seus inicis, el 1901, amb el curt Cervino d’autor desconegut, desgranant progressivament les grans obres i autors dels films de ficció i dels documentals de muntanya, amb directors de la talla de Luis Trenker, Leni Riefenstahl, Lothar Brandler o Marcel Ichac.

La segona part és una crònica dels 25 anys d’història del Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló. Aquí hi trobareu relatada la presència de molts dels convidats de primera línia que han visitat el Festival, així com anècdotes viscudes i àmplies informacions que confegeixen l’essència d’aquest festival que ja ha esdevingut un clàssic.

Al llarg de 224 pàgines, l’autor de l’obra i director del certamen, Joan Salarich, repassa la història del cinema de muntanya i, en una
segona part, recull els personatges i els films que han participat al Festival al llarg del primer quart de segle.

La primera part del volum presenta la història del cinema de muntanya. No només tracta documentals, sinó que també es fa ressò de pel·lícules de ficció que tenen la muntanya com a protagonista, des del primer film conegut, que data de 1901, fins a l’actualitat.

El segon bloc se centra en els 25 anys de Festival, però sense ser commemoratiu. Així, es destina un capítol per a cada un dels personatges més destacats que han passat pel certamen o bé els canvis més importants que hi han tingut lloc. Al final del volum una fitxa resumeix el contingut de cada edició -número de pel·lícules dins i fora de competició, els països d’origen, les exposicions, el palmarès i el cartell-.

Artículos relacionados