CUINAR EN TEMPS DE CRISI

CUINAR EN TEMPS DE CRISI

RECEPTES DE FRARE I GUISATS POPULARS

SERRA FORNELL, VALENTÍ

4,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
EDICIONS MORERA
Año de edición:
2015
Materia:
Cuina catalana
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-944473-0-3
Páginas:
44
4,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

Cuinar en temps de crisi és un petit receptari de cuina, escrit per Fra Valentí Serra de Manresa, que ens aporta la transcripció d’antigues receptes culinàries –pròpies de la tradició rural i conventual- seleccionades de manuscrits i vells tractats poc coneguts, que encara avui poden ser d’utilitat per a la preparació, amb pocs recursos, d’una gran varietat de plats saborosos.

El quadern està distribuït en quatre apartats:

receptes per cuinar i confitar les verdures i hortalisses
receptes per guisar les carns i l’aviram
receptes per cuinar peixos i salaons
receptes per preparar begudes refrescants i postres
[/column]

Un receptari que permetrà al lector endinsar-se en la tradició culinària dels convents caputxins, caracteritzada per la senzillesa i l’austeritat. Una cuina sana i equilibrada, que de ben segur que ens ajudarà a preparar plats fàcils i saborosos sense haver d’esmerçar grans recursos.

Per facilitar la comprensió dels textos antics, el quadern inclou un apèndix amb un complert glossari de termes relatius a productes, estris i mesures.

Primer quadern de la Col.lecció l’Ermità
Amb Cuinar en temps de crisi s’inicia la Col·lecció l’Ermità, que neix de la mà d’Edicions Morera, encarregada de publicar el tradicional Calendari de l’Ermità, que enguany arriba als seus 140 anys de trajectòria ininterrompuda. És per celebrar-ho que han impulsat aquesta nova col·lecció, que pretén acostar al lector temes relatius a la cultura popular i tradicional, astronòmica o agrària a través de quaderns i petits llibres monogràfics pràctics i de fàcil lectura.

L’autor
Fra Valentí Serra i Fornell (Manresa, 1959), és religiós caputxí i sacerdot. Des de la seva condició d’historiador i arxiver ha publicat nombrosos articles sobre la projecció pastoral i cultural dels frares caputxins a Catalunya. En l’actualitat és membre del consell editorial del Calendari de l’Ermità, col·laborant com a redactor d’aquest cèlebre calendari tradicional, agrari i astronòmic. A la vegada, investiga aspectes inèdits sobre l’aportació franciscana a la cultura popular com ara el pessebrisme i les tradicions religioses, la dieta i la cuina conventual, les herbes remeieres i la terapèutica popular, l’agricultura monàstica i la jardineria. Han tingut gran acollida i un notable impacte mediàtic els seus llibres publicats per Editorial Mediterrània: Els caputxins i les herbes remeieres (5 edicions), Cuina Caputxina (2 edicions), Pócimas de capuchino, Hortalisses i flors remeieres (2 edicions) i La Huerta de San Francisco.

Artículos relacionados