EL LLARG VIATGE DE LES DONES. FEMINISME A CATALUNYA

EL LLARG VIATGE DE LES DONES. FEMINISME A CATALUNYA

M. ÀNGELS CABRÉ

17,90 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
EDICIONS 62
Año de edición:
2020
Materia:
Feminisme
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-297-7837-3
Páginas:
304
17,90 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

El feminisme a Catalunya no va néixer ahir. Des de mitjans del segle xix, aquest moviment ha tingut grans figures, com Dolors Monserdà, Teresa Claramunt, Frederica Montseny, Aurora Bertrana, Anna Murià, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal, entre d’altres.
El llarg viatge de les dones recull cinquanta textos fonamentals, tant individuals com col·lectius, de més d’una trentena de dones, algunes molt poc conegudes, que, des de finals del segle xix i al llarg de tot el segle xx, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya. Les seves reflexions van suposar un punt d’inflexió, en diferents moments de la història, en la creació d’una consciència col·lectiva i plural a favor dels drets de les dones a casa nostra.
Aquesta antologia constitueix, doncs, una breu història del feminisme català. Un llibre que posa en valor les aportacions del passat i que permet conèixer tant la nòmina canònica com la més desconeguda de les dones que han nodrit el pensament i el moviment feminista a Catalunya. Perquè per entendre els avenços presents i fixar els reptes futurs cal saber d’on venim.

Artículos relacionados