ELS SAFAREIGS PÚBLICS DE LA CONCA DE BARBERÀ

ELS SAFAREIGS PÚBLICS DE LA CONCA DE BARBERÀ

UN TESTIMONI DE LA FEINA DE LES DONES EN EL PASSAT

ROSA M. CANELA, MANEL MARTÍNEZ I IOLANDA VIVANCOS

11,79 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Editorial:
COSSETÀNIA EDICIONES
Materia:
Història
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-9791-241-9
Páginas:
136
Encuadernación:
Mapa plegat
Colección:
Azimut
11,79 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Añadir a favoritos

A Els safareigs públics a la Conca de Barberà es fa un recorregut pels diferents safareigs dels pobles de la Conca, amb imatges del present i del passat, alhora que es recullen les vivències de les dones que els han utilitzat, en el seu anar i venir amb cossis de roba, el rentar amb les pales, el sabó, el blauet..., així com l'activitat de fer sabó de casa, la bugada i molt més.
Aquesta publicació vol fer present el record d'un espai exclusiu de dones que tenia un paper molt important en les relacions socials i veïnals, amb tot el que hi tenia lloc: els comentaris, les rialles, les baralles, el fer safareig, parlar i rentar... una socialització a l'entorn del treball. I també pretén reivindicar el gran valor del treball fe-me-ní, massa sovint oblidat i poc valorat.
Mitjançant un inventari d'aquest patrimoni arquitectònic local que són els safareigs públics, es pretén revaloritzar-los i que quedin incorporats en la vida del dia a dia, reconvertits en espais lúdics i de lleure en els quals transmetre a les noves generacions aquell fer d'anys enrere.

Artículos relacionados