GUIA DE LES PAPALLONES DIÜRNES DE CATALUNYA

GUIA DE LES PAPALLONES DIÜRNES DE CATALUNYA

ROGER VILA / CONSTANTÍ STEFANESCU / JOSÉ MANUEL SESMA

40,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
LYNX EDICIONS
Año de edición:
2018
Materia:
Papallones
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-16728-06-0
Páginas:
510
40,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

La Guia de les papallones diürnes de Catalunya sintetitza, amb gran rigor i qualitat científica, els coneixements sobre la biologia, distribució i estatus de conservació de les 200 espècies de papallones diürnes conegudes de Catalunya.

S'organitza a partir de fitxes individuals per cadascuna de les espècies, que inclouen:

Breu descripció de la distribució europea, ibèrica i catalana.
Mapa de distribució a Catalunya utilitzant el reticle UTM 10x10 km, diferenciant les dades corresponents als períodes anterior i posterior a l’any 2000.
Estatus de conservació a nivell regional segons els criteris de la UICN.
Descripció biològica i morfològica.
Fotografies en la natura dels estadis immadurs (ou, eruga, crisàlide) i de l'adult.
Aporta els mapes de distribució més complets i detallats de totes les espècies, elaborats a partir de dades publicades i especialment les milers d'observacions inèdites obtingudes en projectes de ciència ciutadana a gran escala (Catalan Butterfly Monitoring Scheme, Biodiversidad Virtual, Ornitho.cat), així com els proporcionats per entomòlegs professionals i aficionats. Aquests mapes han permès avaluar l'estatus de conservació de les espècies a nivell regional, aplicant els criteris de la UICN.

El seu text és innovador ja que aporta dades inèdites sobre aspectes diversos de la biologia i ecologia de les espècies com ara: les plantes nutrícies utilitzades, el cicle biològic i la fenologia, la preferència d'hàbitats, el comportament dels adults, l'estructura de les poblacions i les amenaces que pateixen.

Adopta els criteris taxonòmics més moderns i rigorosos i inclou un apartat de descripció morfològica de l'adult, així com un altre en què es detallen els elements diferenciadors de les espècies similars.

Finalment, les làmines fotogràfiques d'alta qualitat incorporen símbols que identifiquen aquells caràcters que constitueixen els elements diferenciadors bàsics de cada espècie.

Artículos relacionados