I SI UNA NACIO CAMINANT PER UNA CATIFA VERMELLA

I SI UNA NACIO CAMINANT PER UNA CATIFA VERMELLA

RÈQUIEM CATALÀ

ROMERO CASANOVA, JUANA DOLORES

22,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
EDICIONS PONCIANES
Año de edición:
2023
Materia:
Poesia i teatre
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-18693-09-0
Páginas:
96
22,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

Aquest llibre és un artefacte polític i artístic. Un rèquiem, una missa per a difunts on Juana Dolores invoca la nació catalana i, al mateix temps, la interpreta. Per això, amb un estil i un llenguatge radicalment en femení, nacional i popular, ha conjurat «contra el vell món que va morir, contra el nou món que no va aparèixer, contra els monstres que en aquest clarobscur sorgeixen en forma de poetes, líders i amants, que han renunciat al sentit de la identitat. I han poetitzat, liderat, estimat aquest país, apòcrifament». Així com en tota la seva obra, Juana Dolores idea i crea a partir de la tensió entre la ideologia i la bellesa.


Està format pels textos poètics d’un rèquiem que ha musicat Marc Migó per al Cor Canta, per un text literari de l’autora que situa la gestació del text, per un epíleg de compositor i per un bloc final de 21 creacions fotogràfiques realitzades pel fotògraf Román Yñán i l’artista Rosa Tharrats, col·laboradors habituals del director de cinema Albert Serra.


Les creacions fotogràfiques s’han realitzat en punts simbòlics de Catalunya amb una escenografia i vestuari molt treballats.


Un llibre que no deixarà indiferent cap català.

Artículos relacionados