ITINERARIS

ITINERARIS

EXCURSIONS A LA RECERCA DEL MOT, DE LA PARAULA VIVA

JOAN COROMINES I VIGNEAUX

29,90 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
ARA LLIBRES
Año de edición:
2015
Materia:
Narrativa de muntanya
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-16154-09-8
Páginas:
624
Encuadernación:
Mapa plegat
29,90 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

Una joia literària inèdita, un homenatge al nostre país.
Amb els Itineraris de Joan Coromines, es presenten per primera vegada al públic els escrits de viatge d'un dels nostres lingüistes més insignes. Pàgines extraordinàries, d'innegable qualitat literària, amb les quals seguim amb delit les passes de l'home de lletres i les seves sentides evocacions pels viaranys i les tresqueres del país a la recerca de la paraula viva, del mot més genuí. Fragments emocionants que aixequen la pols dels camins i que expliquen els nostres desigs i anhels nacionals.
Escrits personals, identitaris, rics en detalls i d'insòlita rellevància científica i sentimental, que comprenen gairebé trenta anys i més de quatre-centes caminades, i que, alhora, ens conviden a descobrir un perfil desconegut del filòleg. Si era ben sabuda la seva afició pel senderisme, poc o res es coneixia fins ara de l'origen paramilitar d'aquest «tirar-se a la muntanya», per consell de Macià en plena dictadura de Primo de Rivera, i de la clandestinitat de les sortides i dels textos, sovint xifrats.
Així, aquesta publicació, editada amb tota la cura que mereix, esdevé al mateix temps la prova d'una descoberta insospitada, una mostra excel·lent de literatura de viatges, una guia imprescindible d'excursionisme per Catalunya, un tresor d'incalculable valor per als amants de la llengua.

Artículos relacionados