JOGUINES DE LA NATURA

JOGUINES DE LA NATURA

HISTÒRIES I SECRETS PER FABRICAR-LES

ARMENGAUD, CHRISTINE

18,00 €
IVA incluido
Agotado
Editorial:
SAGA EDITORIAL
Año de edición:
2010
Materia:
Infantil natura
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-937704-5-7
Páginas:
176
18,00 €
IVA incluido
Agotado
Añadir a favoritos

Aquest llibre posa a l'abast de les noves generacions de les joguines que els nostres avis feien quan eren petits amb elements de la natura. Es tracta de les peces que tenen l'encant d'efemeritat, però que, amb el temps, tornen marcant el pas de les estacions i de la vida mateixa. Petxines, fulles seques, pedres, ossos... serveixen per crear joguines que duren un matí... o segles.
També és un tresor etnogràfic que recupera l'antic aprenentatge de l'oci: mostra com els nens fabricaven les seves joguines alhora que descobrien la natura, aplicant sempre l'habilitat i la creativitat pròpies de les primeres etapes de la vida.
Un primer cop d'ull a les imatges de "Joguines de la natura" és suficient per traslladar-nos a l'imaginari infantil, un univers en què les nines de flors o els xiulets de fusta tenien un valor incalculable. A més, les manualitats que es recuperen en el llibre faciliten el tornar a utilitzar els recursos naturals com a primera matèria de la fantasia.
Les pàgines d'aquesta obra manifesten una lamentable pèrdua col·lectiva i ensenyen a elaborar més de 250 objectes meravellosos gràcies a unes fitxes molt detallades, evocadores il·lustracions i precioses composicions fotogràfiques de gran format.

Christine Armengaud
Historiadora de l'art, Christine Armengaud ha dedicat bona part de la seva vida a estudiar el treball dels artesans d'Àsia, Amèrica i Europa. La seva inesgotable curiositat li ha permès omplir la motxilla de coneixements i experiències, especialment en el terreny de les joguines ecològiques i efímeres. L'estudi d'aquests instruments tan peculiars li ha portat a conèixer les tradicions associades, rituals religiosos o ancesctrals, que han transmès amb les seves obres.

Artículos relacionados