L'EDIFICI LAQUBIAN

L'EDIFICI LAQUBIAN

ASWÂNÎ, ALÂ AL-

17,00 €
IVA incluido
Agotado
Editorial:
EDICIONS DE 1984
Año de edición:
2007
Materia:
Egipte. narrativa
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-96061-80-4
Páginas:
240
17,00 €
IVA incluido
Agotado
Añadir a favoritos

Com un autèntic terrabastall, L’edifici Iaqubian ha remogut la societat egípcia. Amb més de deu edicions en àrab i més de cent mil llibres venuts, l’obra incorporada al cinema i exhibida al festival de Berlín, ha estat traduïda a l’anglès, al francès, l’alemany, l’italià i ara al català.

Amb un esguard tendre i afectuós, l’autor descriu amb naturalitat els afanys, les riqueses i les misèries, la bellesa i la maldat, tots els mals i els temes considerats tabú que conformen el mosaic de la societat egípcia. Així, l’homosexualitat, la hipocresia religiosa, la corrupció, el fonamentalisme, l’abús de poder i l’esclavitud sexual de la dona davant el patró són narrats sense prejutjar però sense pietat. El fanatisme de Taha, l’homosexualitat de Hatim, l’abús dels amos amb Butheina, el poder del Gran Home, la riquesa d’Azzam i la decadència del passat aristocràtic de Zaki conformen dins de L’edifici Iaqubian l’enrunament d’un país.

Amb una prosa àgil i captivadora, tant el llibre com la pel•lícula han sortit sorprenentment indemnes de la censura i molt ben acollits per la crítica.

Alaa Al Aswani va néixer el 1957. Dentista de professió, parla anglès, francès i castellà que va aprendre per poder llegir García Marquez, El 1990 i el 1998 va publicar dos reculls de relats.Artículos relacionados