LA BOGERIA

LA BOGERIA

OLLER MORAGAS, NARCÍS

8,95 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2007
Materia:
Els clàssics
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-96521-88-9
Páginas:
176
8,95 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Añadir a favoritos

TERCERA EDICIÓLa gran obra del pare de la novel·lística catalana moderna

Els límits entre la raó i els sentiments

La bogeria és una novel·la-estudi psicològic d’una malaltia (la demència) i les conseqüències socials d’aquest fet en la persona de Daniel Serrallonga segons tres punts de vista: el del narrador, que a la vegada és també un personatge (actitud humanitària); el d’un amic del malalt (actitud habitual de la gent davant el boig), i el d’un metge (actitud científica i positivista).

La novel·la té dues característiques essencials: l’objectivisme creat pels diferents punts de vista i el determinisme. En efecte: la vida de Daniel Serrallonga ve determinada pel medi i per l’herència (pare dement i suïcida, mare mística i histèrica, una germana malformada i epilèptica i una altra de nimfòmana).

Curadora: Maria DascaNarcís Oller

És considerat el fundador de la novel·la catalana moderna. Nascut a Valls el 1846, exerceix d’advocat i procurador dels tribunals a Barcelona, on mor el 1930. En la seva creació Narcís Oller s’inclina, d’entrada, per la prosa realista, però el seu talent el durà a conrear també la narrativa naturalista, amb la incorporació d’elements romàntics i modernistes, i finalment explorarà el potencial psicològic dels personatges.

La brillant novel·lística de Narcís Oller ocupa un lloc destacat no només en la literatura del nostre país sinó també a Europa gràcies a obres com La papallona (1882) -precedida per una carta-pròleg d’Émile Zola-, L’escanyapobres (1884), La febre d’or (1890-1892), La bogeria (1899) o Pilar Prim (1906), culminació del seu art.

Artículos relacionados