LA CASA DE LA FRONTERA

LA CASA DE LA FRONTERA

PREMI BBVA SANT JOAN 2017

RAFAEL VALLBONA

20,50 €
IVA incluido
Agotado
Editorial:
EDICIONS 62
Año de edición:
2017
Materia:
Pirineus. narrativa
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-297-7613-3
Páginas:
304
Colección:
El Balancí
20,50 €
IVA incluido
Agotado
Añadir a favoritos

La casa de la frontera és un establiment situat al barri de la duana de Puigcerdà, al bell mig de la ratlla amb França. Des del 1892, quan dos cerdans la van comprar per instal·lar-hi un hostal que pertany a la família Grau.
El dia de la jubilació, mentre apaga per darrera vegada les neveres i els llums de la botiga, la Carme repassa la vida de la seva família –des dels rebesavis fins els fills- i recorda sense nostàlgies la història d’aquesta casa fronterera. Un lloc de pas, on s’hi han encreuat molts destins –aventurers, fugitius o exiliats- i que enmig d’un paisatge imponent, ha estat testimoni d’alguns dels episodis més rellevants que han transformat la Cerdanya i tot el país des de finals del segle XIX fins ara: des de l'última carlinada, la Setmana Tràgica fins a la Guerra Civil, la misèria de la postguerra, l’auge del turisme o la perforació del túnel del Cadí.
Amb una reconstrucció històrica ben travada, movent-se entre el present i el passat, i jugant amb una doble perspectiva de realitat i ficció, Rafael Vallbona ha escrit un fresc del segle XX, una novel·la coral que manté la intriga i l’emoció per una terra i uns personatges que han deixat la seva petja en la història. 

Artículos relacionados

Otros libros del autor