LA CIUTAT DELS SOMRIURES. HISTÒRIES DE SUPERVIVÈNCIA A BOMBAI

LA CIUTAT DELS SOMRIURES. HISTÒRIES DE SUPERVIVÈNCIA A BOMBAI

HISTÒRIES DE SUPERVIVÈNCIA A BOMBAI

MARTÍ GIRONELL

8,95 €
IVA incluido
Agotado
Editorial:
EMPÚRIES
Año de edición:
2009
Materia:
India. narrativa
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-9930-019-1
Páginas:
176
Colección:
Butxaca Narrativa
8,95 €
IVA incluido
Agotado
Añadir a favoritos

LA CIUTAT DELS SOMRIURES recull un cúmul de sensacions i un catàleg d’històries plenes de dignitat i d’esperança de vida, fruit de dos viatges a Bombai. Martí Gironell retrata amb ulls d’un cooperant occidental i un estil directe la realitat d’una ciutat plena de contrastos. D’una banda, a través de l’experiència de l’autor, el lector és testimoni de la lluita dels treballadors d’una ONG que s’esforcen per donar un futur més digne als dos col·lectius més desvalguts, però, alhora, pilars bàsics de qualsevol societat, la de l’Índia inclosa: els nens i les dones. I de l’altra, dels esforços que han de fer tant aquestes criatures com aquestes dones per gestionar un present que els pugui garantir un futur.
Gràcies a la força de les històries d’uns personatges reals, la majoria carregats de malalties i maldecaps, Gironell aconsegueix traslladar el lector fins a les portes de l’infern perquè comparteixi els anhels, les frustracions, els desitjos, els neguits, les emocions, les alegries i les desgràcies d’una sèrie de persones que no perden mai el somriure ni la dignitat en la seva batalla personal per sobreviure a la malaltia i a la misèria. L’escenari és el d’una ciutat, Bombai, capital econòmica de l’Índia, on la vida i la mort prenen el te juntes.

L’autor destinarà els diners que obtingui de la venda d’aquest llibre al Committed Communities Development Trust (ccdt) de Bombai.


Martí Gironell
(Besalú 1971), llicenciat en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra i en filologia anglesa per la Universitat de Barcelona, va començar la seva carrera periodística quan tenia 14 anys a Ràdio Besalú. La va continuar a Ràdio Olot, a RAC 105 i a Catalunya Ràdio, on ha fet diversos programes, com el Catacrack, D’Interès General o El Pont de les Formigues. Paral·lelament, va col·laborar en el Diari de Girona i va publicar reportatges a El Periódico de Catalunya i a la revista Marie Claire. En televisió va presentar el programa En Directe i els informatius del canal 3/24. Actualment treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya com a conductor del Telenotícies Cap de Setmana.
LA CIUTAT DELS SOMRIURES és el primer llibre que escriu, fruit de les experiències viscudes i de les persones conegudes en dos viatges consecutius a Bombai.

Artículos relacionados

Otros libros del autor