LA REVENJA DEL CAMP

LA REVENJA DEL CAMP

PER QUÈ EL SECTOR PRIMARI ÉS TREPITJAT I PERSEGUIT PER LA SOCIETAT A QUÈ DONA MENJAR?

MANUEL PIMENTEL SILES

17,95 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
ALMUZARA
Año de edición:
2024
Materia:
Narrativa de natura - nature writting
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-1052-214-5
Páginas:
192
17,95 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

La revenja del camp ja és aquí. Els preus dels aliments pugen amb força i les oblidades crisis alimentàries amenacen de reaparèixer. Per què? Per què ahir sobraven aliments i avui semblen faltar? El menyspreu al camp i els desajustos de la desglobalització són les raons principals. Tot i això, els responsables públics culpen, injustament i demagògicament, a distribuïdors i agricultors, tractant de justificar els seus propis errors i desvaris.
Com s'ha pogut arribar a aquesta trista, injusta i suïcida situació? Com ha estat possible que la societat menyspreï els qui els donen menjar Per què els agricultors, els ramaders i els pescadors hem passat d'herois a enemics? Per què la societat actual no només no ens valora, sinó que, al contrari, ens considera enemics del medi ambient, paràsits de la PAC, senyorets d'altres temps, maltractadors d'animals? Per què, si els preus pugen, se segueixen abandonant els nostres camps?
Aquest breu assaig intenta comprendre els perquès i els coms d'aquesta situació paradoxal i contradictòria. Castiguem la gent del camp mentre els exigim aliments abundants, sans i a preu de saldo, però sense agricultura ni agricultors; carn sense remaderia ni remaders; peis sense pesca.

Artículos relacionados