LLIBRE DE LES BÈSTIES

LLIBRE DE LES BÈSTIES

LLULL, RAMON

7,95 €
IVA incluido
Sin estoc. Pero te lo encontramos
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2007
Materia:
Els clàssics
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-96521-87-2
Páginas:
160
7,95 €
IVA incluido
Sin estoc. Pero te lo encontramos
Añadir a favoritos

El comportament humà contraposat al del món dels animals en una petita faula de gran nivell literari

Una magnífica obra plena de simbologia

El llibre de les bèsties forma part de El Llibre de meravelles (1287- 1289) i és la segona i darrera novel·la de Ramon Llull. Es tracta d’un text relativament breu basat en la descripció de les maquinacions i de les intrigues de la guineu protagonista del relat, anomenada Na Renard, per fer-se amb el poder. Les lluites entre els animals i les seves actituds representen i satiritzen el món dels humans, amb una clara finalitat moral i alliçonadora, que intenta justificar la concepció aristocràtica de la societat i de la política defensada per Llull.

La història, amb dosis de gran moralitat, està escrita a partir de petites faules que permeten a Llull aprofundir la trama general de l’obra.



Inclou versió moderna de l’obra de Toni Sala.

Curador: Xavier Bonillo.



Ramon Llull

Va néixer a Palma, Mallorca, el 1232 i va morir el 1316. Es creu que la seva família pertanyia a la noblesa catalana que va acompanyar el rei Jaume I en la conquesta de l’illa de Mallorca. Llull creix en un ambient de pluralitat religiosa, marcat per la subsistència de tres cultures, la musulmana, la bizantina i la llatina. Va ser teòleg, novel·lista, poeta i filòsof.

Va ser educat com un cavaller, i va tenir dos fills del seu matrimoni. Cap al 1263 té lloc un canvi considerable en la seva vida, arran d’una sèrie d’experiències místiques. Llull abandona la seva posició social i es concentra en la vida religiosa preocupant-se especialment de la conversió dels musulmans.

En la línia de treballar per la conversió dels infidels escriu els seus primers llibres, entre 1273 i 1274, mentre les seves idees el porten a fundar un monestir de franciscans a Mallorca. El 1274 rep una revelació d’origen diví que li serveix per a concebre un sistema per a l’estudi de la veritat. D’aquesta idea surt l’Art Lul·liana. La literatura serà un dels vehicles més utilitzats per Llull per difondre la seva Art.

Les seves principals obres són el Llibre d’Amic e Amat, Arbre de filosofia d’amor, Llibre de les bèsties, Llibre dels mil proverbis, Fèlix, o Llibre de les meravelles i Blanquerna, entre d’altres.



Artículos relacionados