MEMÒRIES D'UN VETERÀ DE LA REPÚBLICA

MEMÒRIES D'UN VETERÀ DE LA REPÚBLICA

ANTONI FELIU I CODINA

24,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
TIGRE DE PAPER
Año de edición:
2022
Materia:
Memòries
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-18705-38-0
Páginas:
710
24,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

Antoni Feliu i Codina, com a part integrant del federalisme, és un espectador privilegiat de tots els fenòmens socials i polítics de la Catalunya de finals del segle XIX.

Sabies que l'alcalde de Figueres Abdó Terrades va ser destituït i deportat a Andalusia per negar-se a jurar fidelitat a la monarquia? O que l'inventor del submarí era Narcís Monturiol, un dels primers comunistes catalans?

Les Memòries d'un veterà de la República, dictades des del llit de mort pel republicà federal Antoni Feliu i Codina, van ser publicades a principis de segle pel diari republicà barceloní El Diluvio. Fil Roig ha compilat i traduït al català aquestes memòries, que són un retrat de la Barcelona republicana, revolucionària i popular de mitjans del segle XIX.

A través d'anècdotes i vivències, però sense abandonar el rigor històric, aquestes Memòries ens submergeixen en una etapa fonamental per entendre l'aparició del catalanisme i l'articulació de l'esquerra republicana i obrera. Des de l'assassinat d'un empresari per part d'un grup d’obrers fins a l'adveniment del Sexenni Revolucionari i la divisió dels republicans federalistes entre «intransigents» i «benèvols». Escenes tan sonades com la baralla a cops de puny entre Anselm Clavé i el capità general de Catalunya, l'escridassada a Joan Prim a Barcelona, o com un grup liderat per Valentí Almirall va ocupar l'Ajuntament de Barcelona i va llançar el retrat de la reina pel balcó, troben el seu context en aquest volum imprescindible.

Artículos relacionados