MONTSERRAT. ART I HISTÒRIA

MONTSERRAT. ART I HISTÒRIA

JOSEP DE C. LAPLANA

29,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2009
Materia:
Història
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-92758-25-8
Páginas:
324
29,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

La visió definitiva de Montserrat,amb imatges inèditesEdicions en castellà i català
Amb unes extraordinàries fotografies de Lluís Casals, el llibre ofereix, de forma cronològica, una visió global del patrimoni artístic del monestir: arquitectura, escultura, pintura, orfebreria... s'interrelacionen i conformen un conjunt patrimonial de primer ordre internacional. El llibre és, doncs, una via per descobrir els tresors artístics que Montserrat ha aplegat al llarg del temps.

Cal tenir present que Montserrat és el principal conjunt historicoartístic de Catalunya i aquest volum mostra tot aquell patrimoni que ha restat ocult rere les portes del monestir. Espais com el claustre, la biblioteca, el menjador dels monjos, els jardins interiors, i les obres que contenen (pintures, escultures, mobiliari, elements decoratius...) són mostrats amb una gran sensibilitat. I en destaca les esplèndides imatges obtingudes per Lluís Casals en l'única sessió fotogràfica de la Mare de Déu fora del cambril.Ressenya del llibreJosep de Calassanç Laplana

És llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, i diplomat en Arqueologia Paleocristiana. L'any 1975 entrà al monestir de Montserrat i el 1978 fou nomenat director del museu, càrrec que ocupa actualment.

El pare Laplana és, amb tota probabilitat, el millor coneixedor de la fecunda història de Montserrat al llarg de mil anys com a centre indiscutit de l'espiritualitat catalana.Lluís Casals

Especialitzat en fotografia d'arquitectura i interiorisme, ha publicat diversos llibres il·lustrats, entre els quals Reflexions Mies, La Alhambra de Granada, Colònies tèxtils de Catalunya, 11 de setembre de 1714, El moble a Catalunya, Masies de Catalunya o Sant Benet de Bages.

Artículos relacionados