PA DE FLEQUER

PA DE FLEQUER

LA CULTURA D'UN ALIMENT BÀSIC

JACINT TORRENTS

12,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
EDICIONS MORERA
Año de edición:
2019
Materia:
Pa, pastes i pizzes
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-944473-8-9
Páginas:
136
12,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

Un llibre ple de curiositats i tradicions sobre el pa i la seva elaboració.

La cultura d’un aliment bàsic (Col·lecció l’Ermità núm. 9) és un llibre que ens parla de tradicions i costums al voltant d’un dels aliments més importants de la nostra dieta: el pa. Convertit en element sagrat, durant segles va ser venerat a través de cerimònies i rituals, generant un imaginari simbòlic que ha perviscut fins no fa gaires anys. Bona part d’aquestes tradicions van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), uns textos que PA DE FLEQUER ha recuperat pel seu gran valor cultural.

En una edició a cura de l’antropòleg i professor Jacint Torrents i el forner Joaquim Sañé, grans coneixedors de la història del pa i dels seus oficis, PA DE FLEQUER també ens parla de les feines del conreu del blat, de molins i farines, dels oficis de flequer i forner, i de festes i tradicions lligades a aquest senzill però essencial aliment, tan valorat en l’actualitat.

PA DE FLEQUER s’estructura en quatre apartats principals, complementats per glossaris específics i una selecció bibliogràfica.

La divinitat (per Joan Amades)
El culte (per Joan Amades)
Els oficis del pa
Tradicions
Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, PA DE FLEQUER presenta una acurada selecció d’il·lustracions així com nombroses dites i refranys.

Artículos relacionados