PROFECIES I ALTRES TEXTOS

PROFECIES I ALTRES TEXTOS

DA VINCI, LEONARDO

10,00 €
IVA incluido
No disponible
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2007
Materia:
Assaig
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-96521-68-1
Páginas:
128
Encuadernación:
Mapa plegat
10,00 €
IVA incluido
No disponible
Añadir a favoritos

Una obra imprescindible per comprendre Leonardo da Vinci, un artista polièdric i una ment prodigiosa.El poder creatiu i artístic de Leonardo da Vinci sembla no tenir límits: pintor, arquitecte, inventor... Hi ha, però, en la seva obra una part encara desconeguda: la literatura. I és justament en els seus escrits literaris on s'aprecia de debò la profunditat i la subtilitat del seu pensament. Leonardo és un escriptor hàbil i fascinant, com demostra aquest recull de profecies, faules, divertiments intel·lectuals, fantasies, endevinalles i proverbis.

El llibre Profecies i altres textos aplega reflexions sobre l'ésser humà, l'art, la vida, la mort, el futur de la humanitat..., i obre noves perspectives sobre el famós autor de La Gioconda. Sens dubte, els textos de Leonardo da Vinci -petites pintures amb una veritat oculta, contundent, enigmàtica- són la mostra del seu talent més íntim i personal.

'Els codis de Leonardo són un document extraordinari d'una batalla amb la paraula, una paraula que és aspra i nuosa, a la recerca de l'expressió més rica i subtil i precisa.' [Italo Calvino]

Traducció de l'italià i epíleg de Susanna Rafart.Leonardo da Vinci, un geni universal

Nascut a prop de Vinci el 1452, Leonardo és pintor, arquitecte, enginyer, matemàtic i filòsof. Fill il·legítim d'un notari i una camperola, amb 14 anys marxa a Florència per fer d'aprenent al taller del pintor Verrocchio. El seu talent és tan prodigiós que, en adonar-se'n, diuen, el seu mestre decideix no pintar mai més.

El 1482 entra al servei del duc de Milà i, a més de pintar, dissenya edificis, armes i màquines voladores. El seu potencial és incommensurable. Escriu estudis i notes sobre art, anatomia, ciències naturals, arquitectura, i anticipa principis o objectes impensables en el seu temps -la bicicleta, l'helicòpter, el submarí... Pinta, entre altres, La Gioconda, L'Anunciació i L'últim sopar. Després d'estar al servei del papa Lleó X, el 1516 accepta un càrrec honorífic del rei de França. Mor a terres franceses el 1519, amb 67 anys.

Artículos relacionados