QUICO SABATÉ I LA GUERRILLA ANARQUISTA

QUICO SABATÉ I LA GUERRILLA ANARQUISTA

RICARD VARGAS GOLARONS

15,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Editorial:
DESCONTROL
Año de edición:
2015
Materia:
Política i govern
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-16553-40-2
Páginas:
251
15,00 €
IVA incluido
Disponible en 2/3 dias
Añadir a favoritos

Quico Sabaté i la guerrilla anarquista es un treball col-lectiu, de diferents autors/es, que recopila i actualitza la memoria sobre el Quico Sabaté i la lluita de diferents grups d'acció de guerrilla urbana a Catalunya, que van actuar entre 1939-60.
A través de la figura de Francesc Sabaté Llopart, intentem aproximar-nos al fenomen de la lluita guerrillera urbana i anarquista, duta a terme a Catalunya, des del final de la Guerra Civil espanyola. Aquesta lluita serà tot un referent per a la següent generació de lluitadors i lluitadores antifranquistes, així com pels grups guerrillers de diversos països de sud-amèrica, durant les dècades dels 60 i 70.
Amb aquest llibre no només apuntem cap a una recuperació històrica. Pensem que aquesta experiència de lluita pot aportar elements de reflexió que ajudin d’encarar la lluita del present i del futur de les noves generacions.
Davant del capitalisme mes salvatge i la regressió de llibertats que patim, malgrat l'aparença d'uns drets bàsics, les accions d'aquests guerrillers ens esperonen per lluitar col-lectivament i de manera decidida envers l'assoliment real d'una sobirania que comporti alhora l'avenç cap a una societat mes lliure i una transformació social.

Artículos relacionados