SORTIR DE L'ARMARI LINGÜÍSTIC

SORTIR DE L'ARMARI LINGÜÍSTIC

UNA GUIA DE CONDUCTA PER A VIURE EN CATALÀ

SUAY I LERMA, FERRAN

16,50 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Editorial:
ANGLE EDITORIAL
Año de edición:
2010
Materia:
Educació i criança
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-15695-56-1
Páginas:
176
Encuadernación:
Mapa plegat
16,50 €
IVA incluido
Sin estoc, pero te lo encontramos
Añadir a favoritos

Premi Lupa d'or atorgat per la Societat Catalana de Sociolingüística
Catalanoparlants que canvien de llengua quan algú que parla castellà s'incorpora a la conversa; nou¬vinguts que aprenen català però que se senten menyspreats perquè tothom se n'estranya i se'ls adreça d'entrada en castellà; catalans 'cremats' de demanar als operadors telefònics que els atenguin en la seva llengua; gent arribada a Catalunya des d'altres indrets fa dècades i que no es llancen a parlar la llengua pròpia del país per 'vergonya'...
Aquestes i moltes altres situacions lingüístiques, totes reals, apareixen en aquest llibre. Experiències més o menys estressants, causades per la situació de minorització de la llengua catalana. Els psicòlegs Ferran Suay i Gemma Sanginés, amb àmplia experiència en organització de Tallers per la Llengua, descriuen i analitzen aquestes situacions, que fins ara només tractava la filologia o la sociolingüística, en treuen conclusions i, des de la psicologia social, ens ofereixen pautes sobre com actuar per afavorir l'ús del català d'una manera còmoda.
Una guia pràctica que dóna consells lògics i realitzables sobre com millorar la nostra conducta lingüística, eliminar prejudicis, aprendre a viure en català sense traumes i, de passada, contribuir a l'avenç social de la llengua.

Artículos relacionados