
- Editorial:
- PAGÈS EDITORS
- Año de edición:
- 2014
- Materia:
- Nutrició, dietètica, intoleràncies, dietes
- Idioma:
- Català
- ISBN:
- 978-84-9975-403-1
- Páginas:
- 132
COM HAN DE MENJAR ELS INFANTS I ELS ADOLESCENTS
ASPECTES PSICOSOCIALS I NUTRICIONALS DE L'ALIMENTACIÓ
ANGUERA SALVATELLA, MARTA / GEIS BALAGUER, ÀNGELS / VENDRELL MAÑÓS, ROSER / IGLÉSIAS SOLÀ, JAUME / CUENCA QU
Marta Anguera Salvatella és infermera dietista-nutricionista. Professora de la Universitat Ramon Llull, assessora nutricional de diversos
centres escolars, llars dinfants i d'assistència en lembaràs i la salut.
Àngels Geis Balaguer és pedagoga i logopeda, professora de magisteri a la Facultat de Psicologia i Ciències de lEducació i lEsport Blanquerna.
Educadora en educació infantil i assessora de llars dinfants.
Roser Vendrell Mañós és mestra, pedagoga i doctorada en psicologia. Professora a la Facultat de Psicologia i Ciències de lEducació i de lEsport Blanquerna. Treballa en l'atenció a nens i adolescents.
Jaume Iglésias Solà és pediatre, facultatiu emèrit per lInstitut Català de la Salut. Ha estat president de la Societat Catalana de Pediatria.
Noemí Cuenca Quesada ésinfermera i dietista-nutricionista. Professora de la Universitat Ramon Llull i la UOC. Assessora nutricional en làmbit
assistencial i en revisió de menús descoles i llars dinfants.
Aquest llibre ofereix orientacions sobre l'alimentació infantil i pautes nutricionals i educatives, molt funcionals i pràctiques, des del naixement fins a l'adolescència. L'alimentació té en qualsevol context un doble vessant, un vinculat a la nutrició i l'altre a la sociabilitat. Amb el primer es tracta de proporcionar la ingesta adequada de nutrients per tal que els infants aconsegueixin un creixement òptim; amb el segon entenem que tot acte que té a veure amb l?alimentació és un fet social de tracte interpersonal que afavoreix la comunicació i el desenvolupament de la personalitat. El nostre objectiu és afavorir el desenvolupament integral dels infants i dels adolescents possibilitant tant l'assumpció d'hàbits alimentaris saludables com la consciència de la importància que tenen els àpats com a generadors de salut, plaer i, al mateix temps, com a espais de relació i comunicació.