ELS NOMS DELS BOLETS

ELS NOMS DELS BOLETS

CUELLO SUBIRANA, JOSEP

30,00 €
IVA incluido
En stock
Editorial:
LYNX EDICIONS
Año de edición:
2007
Materia:
Bolets
Idioma:
Català
ISBN:
978-84-96553-39-2
Páginas:
493
30,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a favoritos

Catàleg rigorós i exhaustiu dels noms populars dels bolets recollits per tots els territoris de parla catalana. Dirigit tant al naturalista o el boletaire afeccionat, com a l'estudiós de la filologia i la sociolingüística.

La gran varietat dels noms dels bolets en tot el territori de parla catalana és l'expressió cultural d'una tradició micòfila de pedra picada. L'aplec d'aquest lèxic ha estat un procés històric laboriós, fruit de la feina duta a terme per etnògrafs, lingüistes i botànics.

Els noms dels bolets s'adreça tant als estudiosos de la natura i als dels noms dels éssers naturals com al boletaire apassionat que, a diferència de l'especialista, es deleix per les visions més generals. És un text d’etnobotànica i de consolidació lexicogràfica que s’articula en dues parts. En la primera explica les claus interpretatives que permeten entendre el sentit dels micònims, des de les arrels clàssiques o el simbolisme, fins als codis naturalístics i de proximitat propis de la ruralia tradicional. La segona part és un repertori comentat -amb estructura de diccionari- dels noms catalans dels bolets. Tal com afirma Ramon Folch en el pròleg: “És emocionant tenir-la a les mans [...], la primera part és un considerable assaig que es llegeix com una novel·la d'intriga, mentre que la segona constitueix un remarcable repertori comentat”[...].

Artículos relacionados